7 Günde Daha Genç Görünmenin Yolu

7 Günde Daha Genç Görünmenin Yolu

Cildinizdeki kırışıklıklara, inci çizgilere, sarkmalara, renk eşitsizliklerine karşı savaşarak 7 günde nasıl daha genç görüneceğinizin yolunu arıyorsanız doğru adrestesiniz. Kullandığınız zaman bir ana etkisini gösteren ürünler tabi ki inandırcı değil, ancak düzenli olarak 7 gün boyunca kullanıldığında etkisini gösteren ve cildinizin daha genç, sıkı ve canlı görünmesini sağlayan cilt bakım ürünleri hayal değil. 7 günde gençlik iksirini bulmanız için atmanız gereken adımlar, yazımızın devamında.

Cilt Mikrobiyomunun Dengelenmesi

Cilt ekosistemi olan cilt mikrobiyomu, yararlı ve zararlı pek çok mikroorganizmaya ev sahipliği yapar Çevresel faktörlerden dolayı bozulan cilt mikrobiyomu kırışıklıklara, çizgilere, renk eşitsizliğine zemin hazırlar. Buna bağlı olarak cilt ışıltısını kaydeberek mat ve soluk bir görünüm kazanır. Daha genç bir cilde sahip olmak için öncelikle cilt mikrobiyomunun dengelenmesi gerekir.

Kırışıklıklar ve İnce Çizgiler

Göz çevresinde oluşan ince çizgiler, yaşlılığın ilk belirtilerindendir. Ardından alın, kaş arası ve burun kenarları derken kırışıklıklar tüm yüzünüze yayılır. Bu yüzden kırışıklıklar ve ince çizgiler oluşmadan önce anti aging kremler kullanmak, cildin daha uzun süre genç kalmasında oldukça etkili bir ipucudur.

Pro ve Probiyotik İçerikli Ürünler

Pro ve probiyotikler, cilt mikrobiyomunu dengelemede etkin rol oynar. Cilt bariyerini onarmak için pro ve probiyotik içeren nemlendirici, yüz temizleyici, serum gibi ürünlere yönelebilirsiniz. Düzenli olarak kullandığınızda kısa süre sonra cildinizin ışıldadığını ve daha gençleştiğini fark edeceksiniz.

Cildin Esnekliğinin Geri Kazanılması

Esnekliğini kaybeden cilt, aşama aşama gençliğini ve ışıltısını da kaybeder. Bu yüzden cildinize esnekliğini geri kazandırmanız gerekir. Sıkı ve elastik olmayan ciltler, yerçekimine meydan okuyamaz ve aşağı doğru hareket ederek sarkar. Cildi sıkılaştırıcı özelliği bulunan ürünleri tercih etmelisiniz.

Işıltı Kaybı ve Renk Eşitsizliği

Genç ve sağlıklı bir cilt, eşit tonda görünür ve ışıl ışıl parlar. Yaşlanma belirtileri arasında en çok renk eşitsizliğinin oluşması ve cildin ışıltısını kaybederek soluklaşması dikakt çeker. Kullanacağınız bakım ürünleriyle cildinize ışıltı ve parlaklık kazandırabilirken aynı zamanda cilt tonunu da eşitleyebilirsiniz.

Cildinizin daha sıkı, ışıltılı, eşit tonda olmasına yardımcı olacak ve cildinizi onararak mikrobiyomu dengeleyecek ürünlerle 7 günde daha genç görünmeye başlayabilirsiniz.