ANTİ-AGİNG NEDİR ?

ANTİ-AGİNG NEDİR ?

Kelime anlamı olarak yaşlanma karşıtı demek olan anti aging, birçok ürünü ve yöntemi kapsayan geniş bir skalaya sahiptir. Son zamanlarda kullanılan birçok ürün ne yazık ki yaşlanmayı ve yaşlanma etkisini arttırmakla beraber çeşitli zararları da beraberinde getiriyor.

Anti aging kelimesinin anlamını biraz daha açacak olursak, yaşlanmayı yavaşlatan, yaşlanmaya etki eden sebepleri olabildiğince en aza indiren, kısaca yaşlanmanın beraberinde getirdiği kırışma ve sarkma gibi olumsuzlukları ortadan kaldıran şeyleri içeren geniş bir skaladır. Bu kırışmaları önlemek adına en çok tercih edilen ürün ise anti aging kremlerdir.

Yaşlanma karşıtı olan anti aging kelimesini bildikten sonra bilinmesi gereken en temel nokta, yaşın artması dışında yaşlılığa sebebiyet veren nedenlerdir. Bu nedenleri kısaca özetleyecek olursak:

*Hormonal faktörler sizi erkenden yaşlandırabilir, beraberinde çeşitli sağlık sorunları getirebilir.

*Kalitesiz yaşam biçimi de yaşlanmaya neden olan etkiler arasındadır. Yanlış beslenme (sağlıksız besinleri sıklıkla tüketme), aşırı alkol ve sigara kullanımı gibi faktörler de bu etkiler arasında yer alır.

*Kalitesiz ve sağlıksız kozmetik ürün tercihi ciddi sağlık sorunları ve beraberinde erken yaşlanma gibi sebepler meydana getirmektedir.

*Hareketsiz bir yaşam biçimini benimsemek de yaşlılığa sebebiyet veren etkiler arasındadır. Hareketsiz kalan insan vücudu tembelleşecek, tembelleşen insan vücudu da beraberinde yaşlılığı getirecektir.

Peki anti aging krem nedir?

Anti aging krem, yaşlanmaya önleyen ve/veya yavaşlatan içerikleri içeren bir kremdir. Bu krem sayesinde yaşlanmanın olumsuz etkileriyle vedalaşmak mümkün olacaktır. –tabii ki düzenli ve doğru kullanımda-

Bu kremler tabii ki çeşitli içeriğe de sahip olmalıdırlar. Örneğin, gündüz kullanıyor iseniz sizi güneş ışınlarından koruyacak nitelikte ürünleri içermelidir. Çinko ve magnezyum gibi ürünleri içermesi de sizler için faydalı olacaktır. Çünkü bu tarz ürünlerin nemlendirme özellikleri mevcuttur. Bundan dolayı daha sağlıklı bir görünüm elde etmek mümkün olacaktır. İçeriğinde kullanılan çeşitli maddelerin farklı farklı faydaları bulunmaktadır. Bu maddelerin sizlere sağladığı bazı faydaları sıralamak mümkündür. Örneğin bazıları sarkmayı önlemesiyle bilinirken, bazıları da gergin bir görünüm yaratmaktadır. Bazı maddeler ise cildin erken yaşlanmasına sebep olan maddeleri yok ederek doğal bir görünüm kazandırır. Ayrıca cildi koruyan maddeler olduğu gibi, dışarıdan gelip size zararlı olacak maddeleri önleyen, kısacası kalkan görevinde olan birçok madde vardır.

Anti aging kremleri düzenli olarak, aksatmadan kullanmalı, günlük cilt bakımına da dikkat edilmelidir. Ayrıca daha iyi sonuçlar için yeme-içme alışkanlıklarını da kontrol etmek gereklidir.