BOTOKS ETKİSİ YARATMAK MÜMKÜN MÜDÜR?

BOTOKS ETKİSİ YARATMAK MÜMKÜN MÜDÜR?

Botoks kremi hakkında bilgi vermeden önce, ilk olarak botoks nedir bilinmelidir. Çünkü bilinçsiz kullanım ve/veya yanlış bilgiler çeşitli hastalıklara yol açabilmektedirler.

Botoks, aslında bir protein çeşidi olarak karşımıza çıkar. Bu protein ise “Clostridium botulinum” adlı bir bakteriden üretilmektedir. İnsanların kafasında botoks denildiği zaman doğrudan bir ameliyat canlansa da, botoks bir ameliyat değildir. Bundan dolayı da sıklıkla tercih edilmektedir. Botoks insan vücudunda birçok yere uygulansa da, hiç şüphesiz en çok yüz üzerine uygulanır. Ağız çevresi, göz çevresi gibi yerlere yapılan botoks, kaş kaldırmada bile kadınlar tarafından sıklıkla tercih edilmektedir. Uygulanması basit ve sadece enjektör ile hastaya takviye edilmesinden dolayı ve dakikalar içerisinde uygulanmasından dolayı da günümüzde sıkça botoks yöntemine başvurulmuştur.

Son dönemlerde botoks kremleri üretilmiştir ve çok dikkat çekmiştir. Günümüzde yalnızca enjektörle uygulanan botoksa karşı, iğne ile gençleşmek istemeyenler için adeta hazine değerindedir. Ayrıca bilinmelidir ki bu ürünler, doğrudan botoks ürünlerini içermiyor, yalnızca botoks etkisi gösteriyor. İçerdiği maddeler sayesinde bu kremler, cildi rahatlatıyor, bu rahatlamayla beraber de kırışıklıkları yok ediyor. Sıklıkla tercih edilmesine sebep olan etkilerden bir diğeri de, botoks doğrudan deri altına uygulanıp etki ederken, bu kremlerin yalnızca yüzeye uygulanıp aynı etkileri göstermesidir. Ayrıca krem olduklarından dolayı daha birçok maddeyi de içermektedirler. Bundan dolayı da dışarıdan gelen pek çok etkiye karşı kalkan görevindedirler.

Botoks etkisi yaratmak için ise günümüzde artık maskeler de tercih edilmekte. Bu maskelerden önce ise, yeme içme alışkanlığını kontrol etme, yeteri miktarda su tüketimi, sinir-stresten uzak durmak da önemli bir yere sahiptir.

Bilinmesi gerekir ki, botoks demek kırışıklığı azaltarak daha gergin ve yumuşak bir cilde sahip olmak demektir. Bundan dolayı botoksa gerek kalmadan ilk olarak maskeler tercih edilmelidir. Kendi cilt tipinizi tanımalı, cilt tipinize uygun bakımı sağlamalı, gereken maskeyi düzenli olarak cildinize uygulamalısınız ki. Çünkü bilinmesi gerek ki kırışıklık sadece yaşlılık ile meydana gelmez. Yanlış cilt bakım ürünlerini kullanmak, cilde gereken bakımı sağlamamak gibi nedenler de kırışıklığı meydana getirmektedir. Cilt tipinizi tanıdıktan sonra uygun maskeler ile cilt bakım rutininizi sağlayabilir, takviye olarak botoks etkili kremleri tercih edebilirsiniz. Bu sayede cildinizde oluşan kırışıklık yok olacak/en aza inecektir. Ne yaparsam yapayım kırışıklıklarımı kontrol altına alamıyorum, botoks düşünüyorum diyorsanız, kesinlikle uzman bir hekime başvurmanız gerekmektedir.