DİŞLERİNİZE EN İYİ BAKIMI SAĞLAMAK İÇİN DOĞAL DİŞ MACUNLARI TERCİHİNİZ OLSUN!

DİŞLERİNİZE EN İYİ BAKIMI SAĞLAMAK İÇİN DOĞAL DİŞ MACUNLARI TERCİHİNİZ OLSUN!

İnsanlar ilk zamandan beri temizliğe önem vermiş, temizlik açısından türlü ürünler üretmeye çalışmışlardır. Bireysel temizlik insanların kendini tamamen keşfinden sonra başlamış, önemsenmiştir. Çünkü bireysel temizlik hem bireyin kendisine olsan saygısını ve hem de dışarıdan gelecek olan saygıyı arttırmıştır. Diş temizliği ve bakımının tarihi çok eski çağlara dayanmakla beraber, bireylerin tercihi doğal diş macunu olmuştur. Çünkü doğrudan temas sağlayan diş macunları dişler için önem taşımakta ve temizliğinde ilk basamağı oluşturmaktadır.

Günümüzden uzun zaman önce diş macunu henüz üretilmediğinden, insanlar dişleri için misvak kullanmaktaydı. Çünkü tamamen doğal olduğu için temizleme oranı yüksekti. Kısacası doğal diş macunu tercihimiz aslında misvak kullanımından da geliyor diyebiliriz.

Günümüzde insanlar artık temizliğe geçmişe göre daha fazla önem veriyor. Ve bireyler her konuda doğal ve/veya kimyasal madde kullanımı en az ürünleri tercih ediyor. Çünkü bilinçsizce ve tamamen yanlış kullanılan ürünlerin yarardan çok zarar getireceği insanlar arasında biliniyor.

Son zamanlarda içeriğiyle en çok oynanan ürünler arasında ne yazık ki diş macunları da gelmekte. Bununla beraber yanlış kullanım ile de birleşince dişler zarar görüyor ve ne yazık ki çoğu zarar uzman hekime başvurmadan geçmiyor.

Yanlış kullanımların başında diş macununu çok sık kullanmak geliyor. Şöyle ki dişlerin günde en az iki, yemek yediğiniz öğün sayısına göre de en fazla üç kez fırçalanması gerekmektedir. Ama toplumda günlük fırçalama sayısı arttıkça ya da diş fırçasına sıkılan diş macunu miktarı çoğaldıkça düşlerin daha çok beyazlayacağı, temizleneceği düşüncesi geliyor. Bu düşünce ve işlemler yanlış ve zararlıdır. Bir başka hata olarak diş fırçalama süresi gelmektedir. Çok az veya fazla sürede fırçalamak da dişlere zarar veriyor. En az iki dakika fırçalanması gereken dişlerin bu süreyi çok fazla aşmaması gerekiyor. Fırçalamadan sonra diş ipi kullanmanın da büyük önemi vardır.

Doğal diş macunlarını günümüzde bulmak artık çok kolay. Ve tabii ki tercihler doğal diş macunu yönünde olmalı, dişlere gelecek olası zararları engellemek gerekmektedir. Tamamen doğal diş macunları bulamıyor iseniz, içeriği okumak ve doğala en yakın (içerdiği madde sayısı en az) diş macunlarını tercih etmek gerekmektedir.

Dermokil’de içeriğinde beyazlatmaya yardımcı çeşitli ürünler bulunan diş macunları mevcuttur. Bütçenize dost fiyatı ile hem sizi gülümsetecek hem de gülümsemenin başrolü dişlerinize iyi bakacaktır!