El ve Ayak Bakımında Kil Mucizesi

El ve Ayak Bakımında Kil Mucizesi

Gün içerisinde bedeni taşıyan ayaklar ve soğukla ya da sıcakla sürekli temas halinde olan eller… Çeşitli sebeplerden dolayı yıpranan eller ve ayakların, hem estetik hem de sağlık için açısından bakımına önem vermek gerekir. Yüzden sonra vücudun en çok dış etkenlerle temas eden organı olan ellerdir. Nasıl ki yüz bakımına önem veriyorsanız aynı şekilde el ve ayakların bakımına da önem vermelisiniz. Cilt bakım rutininize mutlaka el ve ayak bakımını da eklemeniz gerekir.

El ve ayakların bakımında öncelikle her gün düzenli olarak nemlendirici kullanılmalıdır. Haftalık olarak uygulayacağınız peeling ise, ölü deriyi ciltten uzaklaştırarak pürüzsüz, canlı ve sağlıklı bir görünüm elde etmenize yardımcı olur. Ayrıca uygulayacağınız el ve ayak kil maskesi, ellerinizi ve ayaklarınızı yumuşacık yapacak ve oldukça bakımlı görünmelerini sağlayacaktır.

Faydalı saymakla bitmeyen kil, el ve ayak bakım ürünlerinin de vazgeçilmez malzemesi haline gelmiştir. Yüz bakımından saç bakımına kadar çok geniş alanda kullanılan kil, el ve ayakları da onararak adeta manikür ve pedikürden çıkmış gibi temiz ve bakımlı bir görünüm kazandıracaktır.

Kilin Faydaları Nelerdir?

Demir, magnezyum, kalsiyum, potasyum gibi mineraller bakımından zengin olan kilin faydaları saymakla bitmez. Özellikle kil maskeleri düzenli kullanım sonucunda oldukça etkili sonuçlar vermektedir.

Dış etkenlerden dolayı deforme olmuş el ve ayaklarınıza kil maskesi uygulayarak onların onarılmasına olanak sağlayabilirsiniz. Tıkalı gözenekleri alan kil, cildin nefes almasına ve buna bağlı olarak da canlanmasına neden olur. Ayrıca gözeneklerdeki mikroplarla savaşır, ayaklarınızda ya da ellerinizdeki mantar, siğil, nasıl gibi rahatsızlıkların giderilmesine yardımcı olur. Özellikle topuklarda oluşan nasırları ve çatlakları yumuşatarak daha bakımlı ayaklara sahip olmanızı sağlar. Soğuk havalardan dolayı oluşan kuruluktan ve buna bağlı olarak ortaya çıkan pul pul dökülmelerden kurtulmak istiyorsanız kil, tam size göre.

Düzenli aralıklarla ellerinize ve ayaklarınıza uygulayacağınız kil, pürüzsüz ve berrak bir cilde kavuşmanıza olanak sağlar. Cilt tonunun ve dokusunun iyileşmesinde etkin rol oynayan kil, cildi yenileyen ve koruyan mineralleri yeniler.