Güneşin, Kumun, Denizin Saçlarınızı Yıpratmasına Son Verin!

Güneşin, Kumun, Denizin Saçlarınızı Yıpratmasına Son Verin!

Yaz mevsiminde saçlar; güneşin ve denizin kurutucu, kumun yıpratıcı etkisinden dolayı oldukça zarar görmektedir. Bu aylar saçların, en çok saç bakımına ihtiyaç duyduğu zamanlardandır. Deniz, kum ve güneş üçlüsü arasında keyif sürerken saçlarınızın canlılığını kaybetmesini ve yıpranmasını önlemek için doğru adrestesiniz. Küçük önlemler ve etkili bakım ürünleri sayesinde; yaz mevsiminin, güneşin ve kumun zararlı etkisinden kurtularak saçlarınızın daha sağlıklı ve parlak görünmesini sağlayabilirsiniz.

Saçlarınızı Nemlendirin.

Güneş, deniz, kum, saça uygulanan işlemler saçın nemini kaybetmesine neden olmaktadır. Yaz aylarında kullanacağınız yıpranmış saçlara özel, onarıcı ve nemlendirici özelliği olan saç bakım ürünleri, saçlarınızın ihtiyacı olan nemi geri kazandıracaktır. Özellikle günlük kullanımda saçlarınızın yapısına uygun bakım ürünleri kullanabilirsiniz. Saç bakım maskeleri de yıpranmış saçlarınızın onarımı için yardımınıza koşacaktır.

Saçlarınızı Güneşten Koruyun.

Yaz aylarında kullanacağınız eşarp, şapka gibi aksesuarlar saçlarınızı, güneşin zararlı etkisinden koruyacaktır. Böylece saçlarınızın güneşin yıpratıcı ve kurutucu etkisinden kurtulacaktır. Ayrıca çeşitli saç serumlarında da yardım alabilirsiniz.

Saçlarınızın Nefes Almasını Sağlayın.

Sıcaktan bunaldığınızda yaptığınız topuzlar, örgüler, at kuyruğu modelleri sizi rahatlatabilir ancak bu modeller terleri saç diplerinin içine hapseder. Saçlarınızı arada açıp havalandırmak, saçlarınızın ferahlamasına yardımcı olurken aynı zamanda rahatlatacaktır.

Saçlarınızı Havuzdan ve Denizden Sonra Hemen Yıkayın.

Tuzlu, kumlu ve klorlu su, güneşin zararlı ışınları ile birleştiğinde saçın yapısının bozulmasına sebep olmaktadır. Bu durumun sonucunda ise, saçlarda yıpranmalar, dökülmeler ve kopmalar meydana gelebilir. Bunların önüne geçmek için deniz ya da havuzdan çıktığınızda saçlarınızı temiz su ile durulayıp ardından şampuanlamanız gerekmektedir.

Sık Sık Saçlarınızı Boyamaktan Kaçının.

Sık alınan duşlar saçların uzamasına, deniz suyu ise boyaların akmasına sebep olduğundan dolayı yaz aylarında daha çok saçları boyatma isteği doğmaktadır. Sık sık yapılan boya işlemleri ise saçın daha fazla yıpranmasına neden olur. Mümkün olduğunca boya işlemini erteleyerek ve yoğun besleyici ürünler kullanarak saçınızı yıpranmaktan kurtarabilirsiniz.

Sizlerle paylaştığımız bu küçük ipuçları ile saçlarınızı güneşin, kumun ve denizin yıpratıcı etkisinden kurtararak daha canlı ve parlak saçlarla yazı geçirebilirsiniz.