Kırışıklık ve Kırışıklık Önleme

Kırışıklık ve Kırışıklık Önleme

Birçok nedenden dolayı oluşan kırışıklıkların yine birçok tedavisi mevcut. Ancak kırışıklıklar yok edilmek istenirken ilk olarak tercih edilen ürün kırışıklık kremi olmuştur. Günümüzde çok sık karşılaşılan kırışıklıkların oluşum sebepleri şu şekildedir:

*Yine sebepler başında tabii ki stres geliyor. Birçok kötü şeylere sonuç veren stres kırışıklık problemine de yol açmaktadır. Stresin yine beraberinde getirdiği depresyon ve birçok psikolojik rahatsızlıklar kırışıklığın oluşmasına sebebiyet vermekte.

*Beslenme alışkanlıklarımız da yüzümüzü etkilemektedir. Çok fazla kahve ve kafein tüketimi, fazlasıyla alkol kullanımı, hazır gıdalarla beslenmek gibi faktörler belirli bir zaman cilde zarar veriyor. Bu zararlar da beraberinde ne yazık ki kırışıklıkları getiriyor.

*Her ne kadar bizim elimizde olmayan bir durum olsa da çevresel faktörler de bu durumu tetiklemektedir. Tamamen pis hava, mevsimsel değişikliğin getirdiği etkiler gibi durumlar belirli bir zaman sonra yüzde kırışıklığa yol açıyor.

*Az su tüketiminin insan sağlığına pek çok zararı bulunmaktadır. Bu kadar önemli olan suyun az tüketimi pek tabii cilde zarar vermekte. Tüketilmesi gerekenden az su tüketimi kırışıklığa sebebiyet vermekte, insan dağlığını da olumsuz etkilemektedir.

*Makyajı uzun süre yüzde tutmak hatta makyaj ile beraber uyumak da kırışıklığa yol açıyor. Gözeneklerin hava alamaması cilt üzerinde birçok soruna yol açtığı gibi kırışıklık da bu sorunlar arasında yer alıyor.

*Normalden daha fazla şeker, tatlı gibi besinlerin tüketilmesi cildin düşmanları arasında başta yer alıyor. Bu yüzden şeker ve tatlı gibi besinlerin tüketimini ayarlamalı, kırışıklığa sebebiyeti en aza indirmeliyiz.

*Her şeyin düşmanı olan sigara da kırışıklığa sebep olmaktadır. İçinde bulunan pek çok zararlı madde tüm sağlığı tehdit ettiği gibi, beraberinde getirdiği kırışıklık da kaçınılmaz olacaktır.

*İnsan vücudu güneşten gelecek bazı şeylere ihtiyaç duymaktadır. Ancak güneş ışığına normalden daha fazla maruz kalmak kırışıklığın en büyük düşmanıdır.

Bu kırışıklığın önlenmesi için ise şunlar yapılmalıdır:

*Uzman hekime danışmadan diyet yapılmamalı, yemek alışkanları bilen bir hekim ile düzenlenmelidir. Birden bire kilo değişimleri yaşıyorsanız, aniden kilo kaybediyorsanız doktora danışmalısınız. Çünkü bu etkenler ne yazık ki kırışıklığa yol açmakta.

*Beslenmenize dikkat etmelisiniz. Günlük su tüketimi , günlük alınması gereken besin çeşitleri gibi öğeler bizim için çok önemlidir. Bunların yanı sıra kafeinli içecekler, alkol tüketimi gibi kötü alışkanlıklardan kurtulmak gerekmektedir.

Dermokil’de sizin bu tarz sorunlarınız için çözümler bulunmakta. Kırışıklık kremi ve çok daha fazlası için, güzelliğiniz ve devamı için Dermokil tercihiniz olsun!