Kış Ayları İçin Nemlendirici Önerileri

Kış Ayları İçin Nemlendirici Önerileri

Yaz aylarında güneşin yakıcı ışınlarından cildi korumak nasıl önemli ise, kış aylarında da rüzgar ve soğuktan da cildi korumak o kadar önemlidir. Çünkü rüzgârın ve soğuğun etkisi ile cilt nemini kaybetmeye, kurumaya ve çatlamaya başlar. Özellikle de açık ve kapalı mekanlar arasındaki değişen ısı farklılıkları cildi çok fazla etkiler. Cildinizi kışa özel bakımlarla korumanız, onun daha canlı, parlak ve sağlıklı görünmesini sağlayacaktır. Özellikle yoğun nemlendiriciler bu ayların en büyük koruyucu bakım ürünlerinden olurlar. Kış ayları için nemlendirici önerileri için birkaç ipucu vermek istiyoruz.

Yoğun nemlendiricileri tercih edin

Kışın kuruyan cildi korumanın en önemli adımı yoğun nemlendiriciler kullanılmasıdır. Soğuyan havalar ve sert rüzgarlar sebebiyle cildin su miktarı düşer. Kış aylarında onarıcı özelliği olan ve yağ içeriği yüksek nemlendiriciler kullanmak iyi olacaktır. Sadece yüzünüz için değil, vücudunuz ve ellerinizi de aynı şekilde cilt tipinize uygun vücut ve el kremi ile korumak gerekir.

Bakımlarınızı aksatmayın

Kış aylarında da güneş ışınları cilde zarar verebilirken, geceleri aşırı soğuk içinde cildinizi korumanız gerekir. O sebeple gündüz ve gece bakımı atlamadan yapmalısınız. Cildinize uygulanacağınız periyodik bakımlar onu korurken, soğuk sebebi ile neden olacak hasarları da azaltacaktır.

Cildinizi temiz tutun

Cildinize tipinize uygun yüz temizleme ürünleri kullanarak cildinize gereken özeni gösterin ve temizliğini ala aksatmayın. Özellikle de cildinizi kurutmadan temizleyen, jel veya losyonları tercih edin.

El ve ayaklarınızı unutmayın

Cilt bakımı sadece yüzünüze ve vücudunuza değil sürekli dış etmenlere maruz kalan elleriniz ve vücudunuzun yükünü taşıtan ayaklarınız içinde yapın.

Nemlendirme kürleri kullanın

Cildinize iyi gelecek maske ve serumları belirli aralıklarla kullanın. Bu ürünler günlük kullandığınız yoğun nemlendiricilerin etkisini daha artıracaktır.

Kışın etkilerinden tüm vücudunuzu koruyun

Kış aylarından tüm vücut bakımı yapmaya özen gösterin. Ellerinizden ayaklarınıza, yüzünüzden vücudunuza veya dudaklarınızdan saçlarınıza kadar tüm vücudunuza özel bakımlarını yapmanız ve gereken özeni göstermeniz gerekir.

Doğal içerikli ürünleri tercih edin

Tercih edeceğiniz ürünlerin içeriğine dikkat ederek, içeriğinde doğal maddeler olan ürünleri tercih edin. Özellikle de yüzyıllardır sağlık ve güzellik için kullanılan kil, size büyük fayda sağlayan bir ürün olacaktır. Kilin içeriğinde bulunan faydalı mineraller sayesinde cildiniz kolayca kış aylarının zorlu hava şartlarında bile doğal dengesine kavuşur. Cildinizin nemini artırma konusunda daha fazla bilgi edinmek isterseniz de “Kış Geliyor: Cildine Nem Terapisi Yapmanın Yolları” başlıklı blog yazımızı okuyabilirsiniz.