Kış Dosyası: Pratik Kış Cilt Bakımı Rutini

Kış Dosyası: Pratik Kış Cilt Bakımı Rutini

Kış aylarının kendine has güzelliği vardır. Ne yazık ki bu güzelliğinde cildiniz üzerinde olumsuz etkileri olur. Soğuk hava cildin doğal nemini alır, cildi kurutur ve tahriş eder. Kuru bir cilt pul pul dökülmekten egzamaya kadar birçok olumsuz duruma açık hale gelir. Bu duruma engel olmak ve kışın cildinizin canlı ve sağlıklı görünmesini sağlamak çok kolay. Bunun için size birkaç uygulaması kolay püf noktası vereceğiz.

Ilık Su Kullanın

Yüzünüzü yıkamak ve duş almak için ılık su kullanın. Sıcak sular cildinizi daha çabuk kurutur ve hemen nemlendirme yapmazsanız, kuruma artarak, çatlaklar oluşur.

Susuz Kalmayın

Evde veya dışarıda hava her zaman kurudur. Sonuç olarak su vücudunuzdan daha kolay buharlaşacaktır. Bu nedenle cildinizi nemli tutmanız önemlidir. Bunun için bol su içmek hem cilt hem de vücut sağlığınız için gereklidir.

Doğru Cilt Bakım Ürünlerini Seçin

Cilt tipine göre değişen ürünler, mevsimlere göre de değişiklik gösterebilir. Kış aylarında cildinizin doğal nem bariyerini koruyacak ürünleri tercih edin. Ayrıca sadece koruma için değil temizleme için de seçeceğiniz ürünlerde, nemlendirici içeren yüz temizleme ürünlerini tercih edin.

Cildinizi Koruyun

Dışarı çıkacaksınız cildinizi rüzgârdan, kardan veya yağmurdan korumanız önemlidir. Şapka takın ve güneş koruyucu ürünleri de sürmeyi unutmayın. Kış aylarında güneş yüzünüze hoş bir his bıraksa da UV ışınları cildinize çok fazla zarar verebilir.

Aşırı Peeling Yapmayın

Peeling cildi ölü hücrelerden kurtulmak için çok başarılı bir yoldur. Ancak kış aylarında ise kuru ve soğuk hava sebebi ile zayıflayan cilt bariyerini daha da zayıflatan bir uygulama olur. Kış aylarında peeling rutininizi daha aza indirin. Haftada bir yeteri olacaktır.

Elleri ve Ayaklarınızı da Unutmayın

Eller, vücudunuza göre daha az yağ bezine sahiptir. Bu sebeple ellerin nem tutması daha zordur. Dışarı çıkmadan ellerinize nemlendirici kremler sürün. Ayaklarınızı nemlendirerek bakımını da aksatmayın.

Cildinizi Tahriş Edecek Her Şeyden Kaçının

Bereler ve atkılar kışın soğuk günlerinde sizi sıcak tutsa da sert ürünler cildinizi tahriş edecektir. Yumuşak ve mümkünse pamuksu kumaş veya ürünleri tercih edin.

Güneş Gözlüğünüzü Unutmayın

Özellikle yoğun kar yağışı olan yerlerde mutlaka güneş gözlüğü takılması gerekir. Güneşin karda yansıması göz çevresindeki cilde zarar verirken, ince çizgilerin ve lekelerin artmasına den neden olur.

Doğal Ürünleri Tercih Edin

Temizlemeden nemlendirmeye kadar seçeceğiniz ürünlerin içeriğine dikkat edin. Doğal içerikli ürünleri tercih edin. Bu durum daha yoğun bakım yapmasını sağlarken, kimyasalların neden olacağı alerjik reaksiyonları da engellemiş olursunuz.

Günlük Cilt Bakımı Rutininizi Aksatmayın

Cildinize her sabah ve akşam bakımlarını yapın. Sabah yüzünüzü yıkadıktan sonra nemi içeride tutacak hafif bir nemlendiriciler uygulayın. Gece ise daha yoğun nemlendiriciler tercih edin. Nemlendirici seçiminde kararsız kalıyorsanız da “Kış Ayları İçin Nemlendirici Önerileri” yazımızı okuyabilirsiniz.