Klasik Diş Macunu İçinde Neler Bulunur?

Klasik Diş Macunu İçinde Neler Bulunur?

Birçok diş macunu bulunmaktadır. Bunlar çocuklar için olanlar, hastalar için olanlar gibi farklı çeşitlere ayrılırlar. Ama klasik diş macunu ele alındığında çoğunun içeriği aynıdır. Bu içerikleri ve ne işe yaradıklarını şöyle sıralayabiliriz:

*Aşındırıcılar klasik bir diş macununun içinde bulunan bir maddedir. Bu aşındırıcılar dişleri temizlemeye ve bunun yanı sıra dişleri parlatmaya yardımcı olmaktadır. Ortalama bir diş macununun ağırlığının büyük bir kısmını oluştururlar. Bunun nedeni dişlerin sadece temizlenmeye değil, temizlenmeyle birlikte parlaklığa da ihtiyaç duymasından gelir.

*Klasik bir diş macununun içinde temizlemeye yarayan çeşitli maddeler bulunur. (SLS gibi) Bu tarz temizleyici olduğu iddia edilen maddeler köpürmeye yaran maddelerdir.

*Bağlayıcı etki gösteren maddeler de klasik bir diş macunu içinde yer alan maddeler arasındadır. Bu maddeler macunun raf ömrü süresi boyunca, macunun içinde bulunan katı ve sıvı içerikli maddelerin birbirine karışmasını engellemektedir. Bu tarz maddelerin deniz yosunundan üretildiği bilinmektedir.

*Diş macunları, hava ile temas ettiği zamanda sertleşmektedir. Bu sertleşmeyi önlemek adına diş macunlarının içerisinde nemlendiriciler bulunmaktadır. Bu sayede diş fırçalarken macun sertleşmez, kolayca fırçalamamızı sağlamaktadır.

*Diş macunlarına aromasını veren maddeler de içerisinde bulunan maddeler arasında gelir. Diş macunları içerisinde sıklıkla kullanılan tat veren maddeler arasında nane ve yeşil çay gibi tatlandırıcılar gelmektedir. Bu sayede diş macununun acı tadı ortadan kalkar. Ayrıca beyazlatma etkisi de artar.

*Bunların yanı sıra diş macununun içinde saymakla bitmeyecek kadar çok madde kullanılır. Ama klasik diş macunlarının amaçları aynıdır. Dişleri beyazlatmak ve sürekli beyaz kalmasını sağlamak bilinen amaçlar arasında en başta gelir. Bunların yanı sıra dişteki plak ve tartarları önlemek de amaçlar arasında sıralanabilir. Diş çürüklerini tedavi etmek ve yeni çürük oluşumunu engellemek, hassas dişlere dayanıklılık vermek, ağız kokusu ve çeşitli ağız, diş ve diş eti hastalıklarının oluşmasını engellemek de diş macunlarının kullanım amaçları arasındadır. Diş macunu içerdiği maddeler sayesinde ağız içerisinde bulunan bakterileri temizleyerek maksimum beyazlık ve ağız sağlığı vermeyi amaçlamaktadır.

Diş ve diş macunları ile ilgili diğer blog yazılarında da belirttiğimiz gibi sadece diş macunu kullanmak yetmez, doğru kullanım tekniğini de bilmek gerekmektedir.

Dermokil’de birçok çeşidi bulunan diş macunları sizleri bekliyor! Klasik diş macunlarının amacı ve sağladığı yararlar hemen hemen aynıdır. Çeşitli ve sağlıklı diş macunları ile sizleri ve sağlığınızı düşünüyor, sizleri ürünleri kullanmaya davet ediyoruz!