Neden Glutensiz Diş Macunu Kullanmalısınız?

Neden Glutensiz Diş Macunu Kullanmalısınız?

Gluten zararsız gibi görünse de aslında zararları bulunan bir protein grubudur. Gluten, arpa, buğday ve tahıl gibi bazı tahıllarda bulunmakta ve gluten ile ekmek yapılmaktadır. Hatta gluten olmadan yapılan ekmeklerin istenildiği kadar kabarmadığı söylenmektedir. Ama bilinen kötü özellikleri arasında bağımlılık yaptığı söyleniyor. Aynı zamanda gluten, unlu mamüllerin de raf ömrünü uzattığı için fazlasıyla tercih ediliyor.

Glutensiz diş macunu, alerjisi bulunanlar ve çölyak hastaları için hazine değerinde bir üründür. Çünkü bu tür hastaların vücuduna gluten girmemeli, girerse çeşitli rahatsızlıklara yol açmaktadır. Günümüzde kullanılan birçok ürünün içerisinde bulunan gluten, bu tür hastalığı olan insanların sağlığını tehdit etmekte, bu tarz ürünleri kullanamamaktadırlar. Günde en az 2 defa fırçalanması önerilen dişleri bile fırçalayamamaktadırlar. Çünkü gluten az bir miktarda alınsa bile, çok etkili bir protein olduğundan olumsuz sonuçlar ortaya çıkarmaktadır.

Yalnızca çölyak hastaları için değil, alerjisi olmayan insanlar için bile glutenin kararında tüketilmesi gerekmektedir. Farkında olmadan gün içerisinde tükettiğimiz birçok ürünün içerisinde bulunan gluten, diş fırçalama esnasında da vücuda girerse istenmeyen sağlık sorunları meydana gelebilmektedir.

Dermokil bu tür sağlık sorunlarını ortadan kaldırmak adına glutensiz diş macunu üretmiş, sadece sağlıklı bireyleri değil sağlık sorunu bulunan tüm bireyleri düşünmüştür. Çölyak hastaları içerisinde gluten bulunan diş macunlarını kullanamazken, sağlıklı bireyler glutensiz diş macunu kullanabilmektedir. İşte bu yüzden içerisinde gluten bulunmayan diş macunu üretilmiş, hem sizi hem de hastalığı bulunan diğer bireyleri de düşünmüştür. İçerisinde bulunan kil ile birleşen bu diş macunu, hem sağlıklı hem de çok etkili bir ürün haline gelmiştir. İçerisinde bulunan özel formüller ile dişleriniz hem beyazlar hem de sağlıklı gülüşler ortaya çıkar!

Her üründe hassas davrandığımız gibi, dişlerimiz için seçeceğimiz ürünlerde de hassas davranmamız gerekmektedir. Çünkü günde az iki en fazla üç kere dişlerimizde temas halinde bulunan diş macunu, içerisinde birçok madde barındırıyor. Sadece bunları bilmek yetmiyor, en doğru ve en sağlıklı nasıl fırçalayacağımızı da bilmemiz gerekiyor. Pek tabii bunun başında en doğru diş macunu seçimi gelmekte. Dermokil'den aldığınız diş macununu kullanırken fırçalama yaptığınız süre en az iki dakika olmalıdır. Çünkü iki dakikanın altında yapılan fırçalamalar, dişlere etki etmemekte, aksine hiç yararı bulunmamaktadır. İki dakikayı da çok fazla geçmemek gerekmektedir. Çünkü bu sefer de dişler hassaslaşmakta bu da istenmeyen diş problemlerini ortaya çıkarmaktadır.

Dişlerinize Dermokil ile bakın hem sağlığınızın hem de huzurlu gülüşlerin tadını çıkartın!