Saç Dökülmesine Ne İyi Gelir?

Saç Dökülmesine Ne İyi Gelir?

Saçlar birçok sebepten dolayı yıpranır ve güçsüzleşir. Bu sebeple de dökülmeye yol açar. Dökülen saçlar hem hoş bir görüntü yaratmamakta, hem de olduğundan daha hacimsiz saçlara yol açmaktadır. Saç dökülmesi birçok insanın ortak problemi olup, hem can sıkan bir durum yaratmakta hem de özgüven gibi problemler ortaya çıkarmaktadır. Bu tür problemler hemen hemen her insanda görülebilecek kadar yaygın bir problemdir. Erkekleri kadınlara nazaran daha çok etkileyen bu problem sadece görüntü olarak değil psikolojik olarak da olumsuz sonuçlar doğurur. İşte insanlar bu yüzden saç dökülmesine ne iyi gelir diye sormakta, duyulan her şey ne yazık ki saçlara uygulanmaktadır. Bu bilinçsiz ve yanlış bir durumdur.

Stres, genetik faktörler, çevresel faktörler, hormonlardaki bozukluklar gibi durumlar saç dökülmesine yol açmakta, zaten dökülen yapıda saçlarınız varsa dökülme miktarını da arttırmaktadır. Saçlarınıza bu problemleri hissediyorsanız yapacağınız ilk iş doktora gitmek olmalı, dökülmenin nedenini bulmak ve ona göre hareket etmek gerekmektedir.

Çeşitli faktörler dokülmeyi ne yazık ki arttırmaktadır. Eğer kişisel problemler ise en başta bu sorunların farkında olmak, onları ortadan kaldırmak gerekiyor. gerekmektedir. Yoğun iş hayatında duyulan stres, sürekli üzüntü halinde olma, her olay karşısında stresli olma durumu gibi davranışlara sahipseniz ve saçlarınız dökülüyorsa öncelikle bu tür davranışlardan uzaklaşmalısınız.

Saç dökülmesine karşı yapabileceğiniz bazı şeyler şunlardır:

*Çok sık ısıya maruz bırakmamalısınız. Çünkü fazla ısı saçları güçsüzleştirir ve bu da dökülmeye yol açar.

*Duyduğunuz her ürünü kullanmayın. Çünkü kimyasal maddeler saçların yapısını bozmakta ve bu da dökülmeye yol açmaktadır. Bu yüzden içerikler iyi bilinmeli, ona göre saçlara uygulanmaktadır.

*Her doğal maddeyi saçlara uygulamayın. Sarımsak, zeytinyağı gibi maddeler saç derisine zarar verebilir, yara oluşturabilir bu da dökülme miktarını çoğaltmaktadır.

*Dengeli beslenmeli, saçlarınızın ihtiyaç duyduğu birçok maddeyi saçlarınız için sağlamalısınız.

*Yeteri miktarda uyumanız gerekmektedir. Az uyku insanda normalden daha stresli bir durum yarattığından dökülmeyi tetiklemektedir.

*Aynı zamanda banyo esnasında, tararken veya kuruturken dökülen saçlar sağlık açısından bir problem değildir. Hatta günlük dökülen saçlar miktarı çok olmadıkça normal hatta sağlıklı sayılmaktadır. Çünkü saçların belirli bir ömrü vardır ve saçlar kendini bir zaman sonra yenilemektedir. Bu yenilenme esnasında geçici dökülmeler normal sayılmakta, bir sağlık problemi olarak görülmemektedir.

Bunların dışında saçlara iyi gelen birçok madde bulunmaktadır. Bunların başında kil gelmekte ve yaygın olarak kullanılmaktadır. Size en uygun kil içerikli saç bakım ürünlerini Dermokil'den temin edebilir, dökülmeyen saçlarınızın tadını çıkartabilirsiniz!